Zamykání zahrady mateřské školy

06.11.2015 10:54

     Slavnostní zamykání školní zahrady, proběhlo 3.11., v dopoledních hodinách. I v tento den, nám krásně svítilo sluníčko na celou akci, kdy děti čarovnou básničkou uspaly hračky v chatce a popřály jim zasloužilý odpočinek během celé zimy. V ohništi jsme rozdělaly oheň a ejhle, našly jsme společně s dětmi, kam se nám odstěhovali mravenci i s půlkou mraveniště. Pěkně nám zakonzervovali dřevo na podpal.

     Děti si samy opékaly špekáčky, chléb, jablíčka nebo zeleninu na opékacích jehlách, slavnostně si přichystaly hostinu a prožily tak při hrách poslední den na školní zahradě letošního roku. Do popelu jsme schovaly brambory, které si děti mohly odpoledne samy z popela vzít domů a pochutnat si na nich s rodiči.

     Než jsme zahrádku opustily, doplnily jsme ptáčkům krmítka a vyhlídly další místa pro instalici nových krmítek. Tyto krmítka budeme vyrábět na další akci pořádané mateřskou školou "Táto, pojď si hrát!"

    Zahrádku budeme využívat i v zimě pokud napadne sníh, jinak budeme více chodit na delší procházky do okolí Tetčic. Budeme trénovat schůdnost náročnějších terénů, zdolávat přírodní překážky, objevovat přírodu a krásy Tetčic. A že jich tu je! A proto by bylo dobré, kdyby děti měly v mateřské škole nepromokavou turistickou obuv a oblečení pohodlné a funkční, u kterého Vám nebude vadit, že se zašpiní popřípadě potrhá.

 

Děkujeme za spolupráci.

Za mateřskou školu

Irena Floriánová