Ohlédnutí za projektem "Teď vedou babička s dědou"

05.03.2018 13:11

Projekt "Teď vedou babička s dědou" jsme zahájili 22. ledna, kdy první babičky přišly do školky a vyprávěly dětem o tom, jaké to bylo, když ony byly malé a když ony chodily do školky a do školy. Povídání bylo pro děti přínosné nejen proto, že se seznámily s tím, že věci, které znají oni neznaly babičky (vývoj nejen techniky, ale i toho co je a bylo moderní), ale i proto, že se naučily komunikovat se staršími osobami. 

Po prvním povídání s babičkami se děti těšily na další setkání a dokonce si samy připravovaly, na co se budou babiček ptát. 

Během setkání s babičkami jsme si povídali o tom, jak babičky slavily Vánoce (u dětí velice oblíbené téma), jak si užívaly zimní radovánky, jestli měly jarní prázdniny a podobně. Děti se dále ptaly i na rodinu, hračky a v neposlendí řadě i na technické "vymoženosti", které byly v době dětství babiček.  Je dobré říci, že babičky se zhostily svého úkolu se ctí a trpělivě odpovídaly na všechny zvídavé dotazy malých průzkumníků. Tímto bychom rádi poděkovali všem babičkám, které si za námi přišly do školky povídat a budeme rádi, když se nám projekt podaří příští rok opět zopakovat.